Има няколко начина да свържете Android устройство към телевизор, като тук ще разгледаме двата най-популярни такива – MHL (през Micro-USB) или безжично.

В тази статия ще разгледаме и трите начина на свързване на Android телефон или таблет с телевизор.

Безжично свързване с телевизор посредством Screen Mirroring

За да свържете безжично Android телефон или таблет с телевизор, посредством Screen Mirroring трябва и двете устройства да са на Samsung.

В случай, че разполагате със Samsung Android устройство и телевизор Samsung, първо се уверете, че и двете устройства са включени в една мрежа.

След това плъзнете екрана на Android устройството, което искате да свържете и изберете опцията “Screen Mirroring”.

Готово! Вече трябва да виждате екрана на Android устройството на телевизора си.

Кабелно свързване посредством MHL

MHL (Mobile High-Definition Link) е първият кабелен стандарт за свързване на Android устройства към телевизор. Този вид свързване използва вграденият в устройство USB порт (micro USB) и специален кабел, който конвертира дисплея на Android устройството в четимо за всеки телевизор с HDMI порт. С други думи това е USB към HDMI кабел.

Има два вида MHL кабели – активни и пасивни. Активните са най-често използвания тип. Те работят с всеки телевизор, защото самият кабел прави конвертирането, но за да направи това кабела трябва да разполага с отделно захранване, което обикновенно е от USB.

MHL кабелите, които предлагаме са активни и се захранват директно от устройството, в което са включени.

Пасивните MHL кабели не конвертират нищо. Те са създадени за свързване само с телевизори, поддържащи фунцията MHL-ready, но за разлика от активните кабели не се нуждаят от допълнително захранване.

3 thoughts on “Как да свържем Android телефон или таблет с телевизор?

  • Kabelche.bg says:

   Здравейте,

   този кабел в момента не е наличен. Поръчали сме и веднага щом е в наличност ще го вкараме в сайта и в статията.

   Извинявам се за забавянето. Хубав ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си. Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.