Въпреки, че iPhone и iPad имат страхотни дисплеи понякога се налага да стриймнете екранът им на по-голям монитор или телевизор. В тази статия сме описали как да свържете продуктите на Apple с повечето HDTV устройства.

Свързване с кабел

Определено най-лесният начин за стриймване на видео от iPhone и iPad е с помощта на Lightning кабел за iPhone 5/6/7 към HDMI.

За да направите това е необходимо просто да си закупите такъв кабел, да включите Lightning конектора към Apple устройството и HDMI конектора към дисплея, на който искате да стриймнете екрана. След това настройте телевизора на съответният вход, в който сте поставили HDMI края на кабела.

Вече трябва да виждате екрана на телефона си на свързаният дисплей.

Безжично свързване с Apple TV

Може би не искате да използвате кабел за клониране на дисплея на iOS устройството си. Можете да направите безжична връзка, но само в случай, че притежавате Apple телевизор.

Първо се уверете, че Apple телевизорът Ви и iPhone/iPad, който искате да включите към него са в една WiFi мрежа.

След това скролнете отдолу нагоре на екрана на iPhone/iPad, активирайте опцията AirPlay и изберете Apple телевизора си.

Готово!

Безжично свързване с Android TV

Този вид свързване си е малко хакерски, понеже от Apple не са го предвидили и обикновено се получава, но след много главоболия, които е по-добре да избегнете, като направите значително по-лесното свързване с кабел.

Ако все пак искате да се пробвате инсталирайте апликацията Kodi media server (старата и версия се казва XBMC) на телевизора си и ще можете да пускате музика и видео през AirPlay бутона.

Имайте впредвид, че с този метод няма да клонирате екрана на iPhone/iPad, а само ще можете безжично да пуснете видео или аудио файл от него.

Заключение

Ако притежавате Apple телевизор със сигурност ще останете доволни от бежзичното свързване с AirPlay.

В случай, че имате какъвто и да е друг модел HDTV с HDMI препоръчително е да използвате директното свързване с кабел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си. Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.