Съществуват пет типа HDMI кабели, всеки от които отговаря на определен стандарт за качество. В тази статия ще разгледаме и петте типа, за да помогнем на потребителя да избере най-правилният тип HDMI кабел за неговите нужди.

Стандартни HDMI кабели (Standard HDMI Cable)

Стандартните HDMI кабели са създадени за ползване в домашни условия и предават видео с резолюция 1080p или 720p. Тези HD резолюции са често използвани от кабелните и сателитните телевизии за предаването на цифровите си HD канали, повечето DVD плеъри и по-старите LCD телевизори.

Стандартните HDMI кабели, които предлагаме са висококачествени и поддържат резолюция 1080p.

Стандартни HDMI кабели с интернет (Standard HDMI Cable with Ethernet)

Този тип кабели предлагат същото видео качество, както стандартните HDMI кабели (720p и 1080p видео резолюция), но притежават отделен канал за пренос на данни по-известен като HDMI Ethernet Channel, който се използва за предаване на интернет по него. За да използвате тази по-специална функционалност на този тип кабели ще трябва и двете устройства, които свързвате да поддържат технологията HDMI Ethernet Channel.

Стандартни HDMI кабели за автомобили (Standard Automotive HDMI Cable)

Както предните два типа и този тип HDMI кабели поддържат 720p и 1080p резолюция, но са направени специално за използване в автомобила. Значително по-издръжливи са в движеща се среда, вибрации и шум.

Високоскоростни HDMI кабели (High Speed HDMI Cable)

Високоскоростните HDMI кабели са създадени за стриймване на видео с по-високо качество от 1080p, включително технологии като 4K, 3D и Deep Color. Ако използвате някоя от изброените технологии е препоръчително да изберете този тип кабели дори при резолюция от 1080p.

25.00лв.43.00лв. с ДДС

Високоскоростни HDMI кабели с интернет (High Speed HDMI Cable with Ethernet)

Този тип кабели могат да предават видео със същото качество като високоскоростните HDMI кабели, но както при стандартните HDMI кабели с интернет имат отделен канал за предаване на интернет между две устройства снабдени с функцията HDMI Ethernet Channel.

Изчерпан
32.00лв.54.00лв. с ДДС

Висококачествени, високоскоростни HDMI кабели (Premium High Speed HDMI Cable)

Този тип кабели са специално сертифицирани за ултра бързо и добро предаване на видео с 4К качество и FPS над 30 кадъра в секунда. Тези кабели поддържат и технологията HDR, като съществуват и такива кабели с HDMI Ethernet Channel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си. Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.